De Uil Contact
020 752 09 01
06 49 08 26 45
Een tweede thuis,
zo voelt dat bij De Uil.
// Home / Over De Uil / Veiligheid en hygiëne

Veiligheid en hygiëne

Het welzijn van uw kind is onze zorg. Deze betrokkenheid ziet u terug in de kwaliteit van De Uil's personeel, de opzet van onze locatie en ons beleid aangaande veiligheid, geborgenheid, hygiëne en gezondheid.

De Uil Kinderopvang vindt een goede hygiëne van groot belang. Om te zorgen dat de hygiëne optimaal is voeren wij een jaarlijkse risico- inventarisatie gezondheid uit waarin alle mogelijke risico’s staan met betrekking tot hygiëne en gezondheid. Aan de hand van deze inventarisatie stellen wij onze werkwijze op. Tevens volgen wij een schoonmaakbeleid waarin alle nodige schoonmaakmaatregelen en de frequenties van schoonmaakwerkzaamheden zijn opgenomen. Het is ons beleid dat de kinderen ook hygiëne wordt bijgebracht.

Het is van groot belang bij het opvangen van kinderen dat zij zich kunnen ontwikkelen in een veilige ruimte. Onze ruimtes zijn veilig ingericht. Elk jaar worden de ruimtes bekeken tijdens de jaarlijkse risico- inventarisatie veiligheid. Deze inventarisatie geeft ons inzicht in de eventuele risico’s omtrent de veiligheid van de ruimtes. Aan de hand van de inventarisatie veranderen wij de ruimte of passen wij onze werkwijze aan zodat onveilige situaties worden geminimaliseerd.

Wij besteden veel aandacht aan hygiëne en gezondheid.